Gwathmey interviewed in AR


Photo © Jonathan Becker

Constraint is a funny word, but the givens of the Rudolph building were, in my mind, positive, because they allowed us to establish a parti which zoned the two towers and maintained the transparency between buildings, and they allowed us also to sculpt our building as a piece of this collage.

It would have been easy just to say, “Okay, this is the end of this building, here’s a new site,” and not do the weaving. But you couldn’t, because you had to maintain the integrity of this building, you had to acknowledge the next site, you had to configure the puzzle.

I don’t want to say that our building is resultant. But it is, in a sense, predetermined in its organization by the program of public space and private space and then also the interconnectivity between the two buildings.

Newsmaker: Charles Gwathmey Anya Kaplan-Seem Architectural Record October 2008

Posted by Chris

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s